Mit csinálnak az alkalmazottak a céges gépeken?

2023. január 20. 14:18 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A koronavírus járvány egészen új helyzetet teremtett számos cégnél a munkavégzésben. Az otthon és munkahely határai összemosódtak, ez pedig egészen új kihívásokat jelent a számítógépek és hálózatok védelmét tekintve. Podcast sorozatunk második adásában erről a témáról beszélgettünk.

A koronavírus  miatt egyik napról a másikra kellett átállni az otthoni munkára, ezzel szinte egyik pillanatról a másikra alakult át az otthoni hálószoba, a gyerekszoba, vagy éppen az étkező irodává. Ilyen gyorsan nem is tudott mindenki felkészülni a megfelelő internetbiztonságra.

A pandémia miatt elterjedt otthoni munkavégzés tízből kilenc amerikai cégnél negatív hatással volt a csalásmegelőzési intézkedések hatékonyságára, a megfelelőségi kockázatok kezelésére, vagy a kiberbiztonságra - így összegezhetők a 2022-es KPMG Fraud Outlook megállapításai. Mostani podcast beszélgetésben az volt a fókuszban, hogy hogyan alakítható ki a biztonságos otthoni munkakörnyezet.

Szinte egyik napról a másikra zárták le az országot, zártak be cégek, álltak le a tevékenységükkel, vagy éppen költözött át a munkavégzés az otthonokba. Milyen jellegű kibertámadások történtek a covid kitörése idején? Melyek a leggyakoribb hibák, amiket cégek elkövettek az otthoni munkavégzésre való átállás során? Mi volt azokkal a kisebb cégekkel, ahol nem volt külön IT részleg? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Hackfelmetszők - Veled is megtörténhet! 2. adásában.

A friss 2-ik adás itt hallgatható meg. A korábbi, első adást, amelyben azt jártuk körül, hogyan jutnak be a kártevők gépeinkre és hálózatainkba - pedig ezen a linken lehet megtalálni, és visszahallgatni.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása