Antivirus 2010 már a nyakunkon

2009. február 23. 15:33 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Mikor a 2001 Ürodüsszeia című filmet néztem a 70-es évek elején a Corvin moziban, gyerekfejjel még reménykedtem, talán tényleg ilyen lesz a fejlődés, és már én is ilyen űrhajóval fogok közlekedni.

2001-ben aztán szembesültem azzal, hogy ilyen űrhajósdi még 2050-ben sem lesz sehol ilyen formában, hogy a magyarországi esélyekről külön már ne is beszéljünk (lesz, de csak a műanyag maketteket forgalmazó játékboltokban ;-).

Van viszont egy hely, ahol már javában készülnek a 2010-re, és ez nem szovjet-amerikai közös űrutazás előkészítése a Jupiterre, hanem a hamis antivírusgyártók futószalagjáról legördülő csalárd program kártevő formájában.

Úgy tűnik, sosincs elég korán elkezdeni a terjesztést, máris megjelent és fertőz az Antivirus  2010. Olyannyira, hogy már a How to remove... kezdetű útmutató közzététele is szükségessé vált. A hamis antivírus programok terjesztése egy olyan új és jól jövedelmező iparággá vált, amely nem csak a megtévesztéssel, a kiemelkedő jövedelem megszerzésével, az esetlegesen megadott banki azonosítókkal való visszaélésekről lett híres-hírhedt, hanem arról is, hogy igen nehezen lehet a gépet megszabadítani a kéretlen kártevőtől.

A mentesítéshez sok esetben nem elegendő a futtatható fő EXE állomány törlése, de a további programkomponensek és Registry bejegyzések eltávolítása is szükséges, ami egy átlagfelhasználó számára segédprogram vagy megfelelő tudás nélkül időnként meglehetősen nehézkes lehet. Nem kevésbé riasztó lehet számára egy nem létező vírusriasztási ablak vagy egy szimulált lefagyási (BSOD) képernyő. Ilyenkor jöhet jól egy jó technikai támogatás, ahol a support csapat magyar nyelven, telefonon vagy e-mailben naprakészen tud segíteni az aktuális fertőzés kiküszöbölésében.

Reménykedjünk, hogy az Antivirus 2011 nem a jövő héten fog megjelenni. Atomot a hamis antivírus fejlesztőknek! ;-)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása