Sanita ismerkedne - fotóval

2008. április 22. 12:21 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Mintha egy a Hírkereső portálon szereplő cikkről esne szó, úgy cseng a fenti - figyelem felkeltésre kétségkívül alkalmas módon - választott cím. Nem akarunk pesszimisták lenni, sőt még annak sem látszani, mert a nagybetűs Életben időnként azért ha ritkán is, de valóban kaphatunk önzetlen segítséget, barátságot, szerelmet. Azonban hogy ez szinte sosem e-mailben érkezik ismeretlenektől, nos erre akár mérget is vehetünk (lehessen ez esetünkben mondjuk Martini pezsgő ;-).



Ritka naivnak kell annak lennie, aki úgy gondolja, merő véletlenségből úgy kapunk egy úszni és táncolni szerető 18 éves leányzótól ismerkedő levelet, hogy még csak be sem jelentkezünk valamilyen társkereső portálra.



Gyakorlatilag ez azzal adekvát eset, mint amikor azon a lottón nyerünk, amelyre még csak szelvényt sem vettünk - piszok egy mázli, mondhatnánk erre :-) Akinek van türelme továbbolvasni a levelet, megtudhatja, hogy Sanita a mamája szerint még viheti valamire a tánc területén, és később ilyen versenyeket szeretne majd nyerni. Az e-mail címéből ítélve valószínűleg a motorozást sem veti meg...



Természetesen megvizsgáltuk Sanita ZIP fájlban megbújó photo.scr nevű "fotóját" is a VirusTotalon, ugye senkit nem lep meg az eredmény.



Még be sem fejeztük a postot, máris beesett egy még újabb levél, Ritától. És hogy milyen érdekes a világ, Rita is pont úszni és táncolni szeret, naná hogy szintén 18 éves, és készségesen tolja orrunk alá a fotónak látszó bitsorozatot. Az pedig már-már szinte elképesztő, hogy Rita is a mamája szerint még ő is viheti valamire a tánc területén, és később ő is ilyen versenyeket szeretne majd nyerni.



Elképesztő egy hasonlóság, sőt ez már hiba a Mátrixban :-) Kicsit a "Hogyan jutok el az Operába?" kezdetű vicc jutott az eszünkbe, és ennek fényében csak azt tanácsolhatjuk nekik, mint amit a vicc poénja is: "Csak gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni..."



Statisztikai adatok szerint mindig akad néhány százalék, akiknek minden vicc új, akik mindent elhisznek, akik mindenre rákattintanak. Ha aztán náluk nem csak fejben, hanem ráadásul az antivírus fronton és a Windows frissítések naprakészségének terén sincs minden rendben, akkor ezzel sikeresen toborozták is az illetőt közlegénynek az Egyesült Botnet Hadseregbe ;-)


Vigasztalásul elmondjuk, azért igazi Saniták is léteznek, képünkön a Sanita ausztrál cipőgyár plakátja

A "hear from you soon" vagyis hogy még hallunk felőle színigaz. Mindenesetre sajnos vagy Hál'Istennek sok ilyen akció futószalagon adja a municiót ehhez a bloghoz is. Azt hiszem, a legjobb heurisztikus tanácsunk az lehetne, ha bármilyen női névvel érkezik olyan levél, amelyben úszni, dancingozni - esetleg szimbolázni - szerető 18 éves ifjú hölgyek ajánlgatják fotóikat, ne dőljön be senki. Ugyanez persze vonatkozik a baletttáncosokra és a kőfaragókra is ;-)
1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Algernon 2008.04.22. 16:41:43

Teljesen össze vagyok zuhanva, én egyik hölgytől sem kaptam semmit, pedig spamileg mindig up-to-date vagyok...Hol lehet kérni? :)

Sztem a botnet hálózatot az avast üzemelteti, de minimum kölcsönös megnemtámadási szerződést kötöttek a rosszfiúkkal, oly következetesen ignorálják ezen file-okat. :)

süti beállítások módosítása