Rekord: ingyen antivírus 80 kilobájtban

2008. július 10. 00:28 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Sok zseniális agyú programozó létezik, de a mostani szerzőnk Einstein, Bill Gates és Stephen Hawking egyesített szürkeállományával alázza porig a jelen Nortonjait és Kasperskyjeit.
 


Zsenink fiatal korában biztos 4 KB-os sceene partykat nyert zsinórban, és most elérkezettnek látta az időt, hogy tudásával önzetlenül szolgálja az emberiséget ebben az elanyagiasult világban. Kéretlen levélben kínálja fel mesterművét: "Downloda nwo!" A helyesírás órákról viszont szemlátomást hiányzott szegény.

Talán még agykontroll tanfolyamot is végzett, mindenesetre az emberi természettel azért tisztában van. Az ingyen kulcsszó sokaknál sajnos még mindig varázsszó.


Az oldalra lépve - döntésünket meg sem várva, máris indul a letöltés, és az AntivirusXP2008Installer.exe fájl ugrik elő. Ami egy jólfejlett Nuwar féreg...

 


A VirusTotalban dolgozó 2.7-es nem, de az új NOD32 3.0 már felismeri a kártevőt.

A NOD32 szépen felismeri az Antivirus XP 2008 állományban szereplő Nuwar férget

Furcsa, hogy a Domaintools-zal nézve focis nevű oldalunkat, az 2008.07.07. én bejegyzett, de mégis 2002.-től van a "copyright" az oldal alján fenntartva.

Az pedig végképp érdekes, hogy egy ilyen nevenincs oldal éppen az ESET elnevezéseit és szintaktikáját használja a hamis havi top 10-es listában.


Meg kellene már tanulni, hogy a nevenincs ingyen programok komoly veszélyt jelenthetnek, és nem szabad az ilyenekben megbízni. És köszönjük Emese Gub Magnus, kenje a hajára ezt a trójai letöltő programot!

Szólj hozzá!
Címkék: ingyen antivírus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása