Vége az ideiglenes spam szünetnek

2008. november 26. 11:55 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Felnőtt emeberek vagyunk és csak egy icipicit hiszünk a mesékben, de azért a McColo szervereinek lekapcsolása utáni spam csökkenés időszakát valamivel hosszabbnak reméltük. Hát tévedtünk. A csilliónyi szemétlevél ismét robog a bitek országútján.

Nyilván senki nem végleges megoldásnak képzelte az FBI egyszeri rajtaütését, de a rövidke, mindössze néhány napos visszaesés után a Rustock megrázta magát, és ismét emelkedést regisztráltak a spamek frontján a Sophosnál.

Rendszerük újrakonfigurálása után a rosszfiúk kb. 12 nap elteltével ismét a "szokásos" közeli szintre emelték kéretlen leveleik számát. A Rustock egyik fő profilja a kanadai gyógyszerek típusú reklámlevekek szétküldése, talán nincs is olyan felhasználó, aki ebből ne kapott volna már.

Ezt ki veszi be, hogy egy MS szolgáltatásról Kínából kell leiratkozni?!

A visszaesést Magyarországon is jól meg lehetett figyelni, ismerőseim között - akik céges postaládájukba korábban napi 60-100 ilyet kaptak, most "mindössze" 10-20 érkezett naponta. Igaz, ebből egy is sok, de legyünk realisták, kicsit a normális és kezelhető retro szintre ereszkedhettük vissza egy szusszanásnyi időre. Hosszú távon talán egy külön spamszerver rajtaütő egységet kellene szervezni az FBI-nál, akik a napi eredményes akciók számával arányos prémiumot kapnának - ez talán segítene ;-)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.11.26. 15:03:58

Elkelne egy ilyen akciócsoport Kínában és Oroszországban is...
süti beállítások módosítása