Itt járt Ricky Martin

2009. április 17. 11:36 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egész pontosan nem járt itt, sőt sajnos nem is személyesen, illetve hát szóval izé hmm khhm tisztelt Bíróság.... mindössze hozzászólásaival emelte szerény blogunk színvonalát rickymartin1969@gmail.com e-mailcímről és így tette tiszteletét tegnap délután az oldalunkon.

A mindenféle koncepció nélkül érkező és saját weboldalát népszerűsítő Spider Net nevezetű kommentelőt nem zavarta, hogy angolul irkál ide, igen valószínű, hogy a Google segítségevel talált ránk, és talán a Translate nyersfordítása alapján gondolta úgy, hogy érdemes lesz elhelyeznie tíz darab kommentet saját reklámozgatásával. Szerencsére brit tudósok már egy ideje felfedezték a Delete gombot ;-)

Egy spamellenes weboldalon el is kezdték már feltérképezni a március vége óta bőrébe nem férő indiai jóember által használt juzernevet és IP címeket, így vélhetően máshol is próbálkozott már hasonló akciókkal a Mike123 nevű félig állati, de félig sem emberi lény ;-)

Az általa reklámozott kártevőt tartalmazó weboldalt szándékosan nem linkeltük be, nem szándékozunk ezzel is növelni egy ilyen csaló és kártékony programot terjesztő weboldal nézettségét. Sajnos az is benne van a dologban, hogy valóban létezik egy hasonló nevű valós és jól működő Spybot Search and Destroy alkalmazás, aminek a nevéből átvettek egy kicsit, arra hajazva, így alaposabb lesz a megtévesztés. A VirusTotalos vizsgálat eredmény azonban természetesen megmutatjuk.

A kommentelő jó édes anyukája talán maga sem értette rejtélyes és hosszan tartó csuklási rohamainak valódi okát, midőn panaszával felkereste mind területileg illetékes háziorvosát, emellett három külön magántanárt és specialistát, valamint egy csodatévő gyógyfüves öregasszonyt is. Talán ha sejti, hogy fiacskája beletrollkodott idióta firkálmányaival a kommentjeink közé, esetleg felsejlett volna valami egy határozott "Aha" élmény képében a tudata hátsó szegmensében.

Van viszont egy jó kis mondás, melyet még Moldova György: Égi szekér című könyvében olvastam: "A díjugratásokon van egy szabály, hogyha a versenyló bukik és nem tudta befejezni a futamot, egy akadályt mindenképpen átugratnak vele, mielőtt levezetnék a pályáról; nem viheti magával egy kudarc emlékét." Nos mi is pozitívan gondoltuk befejezni a postot, már csak Ricky Martin iránti tiszteletből is - ezért egy vidámabb végkicsengéssel fogjuk lezárni a mai irományunkat, íme:

 

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vargnatt 2009.04.17. 14:28:41

Ja, a tegnapi poszt után az a komment nekem is erősen gyanús volt, ezért nem is néztem meg a belinkelt oldalt, csak a phishtank.com-on néztem meg, hogy nincs-e bejelentve adathalászatra. Bár nem talált semmi infót róla, azért sejtettem, hogy valami nem stimmel a címmel.

Amúgy nem kellett ehhez GoogleTranslate, az antivirus elég nemzetközi kifejezés, gondolta, itt biztos lesz pár delikvens, akik ráharapnak a csalira. Azt nem tudhatta, hogy a hozzá hasonló salakanyag-keverőket már rég kibeszéltük itt :)

Egyébként gratula a bloghoz, a kedvenceim között van, már nagyon sok hasznos és érdekes (és humoros) infót olvastam itt, köszönet érte!

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.04.20. 16:13:49

Szia Vargnatt!

Közben a Zindexesek is megigérték, kitörlik ezt a juzert. Van egyébként valami ördögi abban, hogy "ismeretlen linkre nem kattintunk", és közben épp egy ilyen biztonsági bloghoz (is) beszúrják a szemetüket. Gondolom a Barbie babás, a Kutyuli-mutyulis, meg a Kevésbé foglalkoztatott bébiszitterek blog is kap azért belőle :-)
süti beállítások módosítása