Utolsó előtti bejegyzés 2009.

2009. december 30. 16:10 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A szilveszteri poszt előtt ez az utolsó komolyabb bejegyzés. Jelszó cserékre bíztatjuk a nagyérdeműt, valamint visszatekintünk kicsit, amolyan önjelölt statisztikusként tetszelgünk, sőt néhány 2010-es biztonsági jóslatatot is belinkelünk, hogy majd egy év múlva jól ellenőrizhessük.

Vége az évnek, már alig egy nap van hátra. 152 idei posztot hagyunk a hátunk mögött, az ESET megszerezte az 59. Virus Bulletin 100% díját, ez éppen most decemberben történt Windows 7 platformon. A blogíró futással teljesített távja az idén összesítve 907 km-re sikeredett. És bár ahogy a "nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk" mintájára "nem az Index címlapnak blogolunk", a kétéves évfordulónkon már nézegettük mi volt a pálya böngésző fronton a látógatóinknál, és mik voltak a nagyobb érdeklődésre számot tartó idei bejegyzések.

Itt az év vége, mindenki szorgosan készítgesse külső adathordozókra a mentéseit, és szokásos menetrend szerint itt az ideje új, hosszabb és furmányosabb jelszavakra cserélni a régieket.

Ezekből érdemes néhány fokkal szofisztikáltabb színvonalú jelszavakat választani, mint amiket a Twitteren már nem engedélyeznek.

Mi várható 2010-ben? Amellett, hogy emeljük poharunkat húsz forintról huszonötre, olvashatjuk Howard Smith kiberbiztonsági szakértő jóslatát, mi várható a Macintoshokon jövőre vagy hogy Kaspersky bácsi mit vél látni az üveggömbjébe tekintve. De retrospektív kirándulásként megnézhetjük azt is, hogy a tavalyi jóslatokból végül mi vált valóra és mi az, ami nem.

De nem csak az évnek lett vége, Dr. Sör Kálmán sem fog többé üzemszerűen Boáfka Ottokárral és Kovács Brezsnyevkével meetingezni, gyászolhatunk. A magunk részéről viszont töretlenül folytatjuk a számítógépes kártevők (és a kevésbé foglalkoztatott és spamküldözgető bébiszitterek) elleni biztonsági őrjáratunkat az antivirus.blog hasábjain.

Holnap pedig az idei utolsó, nem kicsit másfélkegyelmű bejegyzésünkkel búcsúztatjuk majd az óévet.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása