A labda kerek, de a bitek szögletesek

2010. június 11. 12:55 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Indul a 2010-es foci világbajnokság, és a sportok szerelmesei, a rendszeres vagy alkalmi fogadók is lázban égnek. Következzen néhány jó tanács, mire érdemes vigyázni az online fogadásoknál, hátha jól jön.

Minden jelentős esemény jó alkalom a kártevőterjesztőknek, bűnözőknek, ezért ezer százalékig biztos, hogy labdarugó VB-t is megpróbálják majd kihasználni. Sőt, nem jövő idő ez egyáltalán, hiszen korábban már olvashattunk a jegyek hamisításáról, és biztos, hogy a csalók sokféle módon igyekeznek majd pénzhez jutni. Megpróbálunk pár tippet adni az online fogadásokhoz, persze nem az eredményekhez, hanem az adatvédelem szemszögéből.

- mindig ellenőrizzük le az online fogási oldalt, hol és kik üzemeltetik, legális-e, rendelkezik-e érvényes üzemeltési engedéllyel, megbízható-e - például a Googleban keressünk rá. Ha nem az átvert áldozatok panaszáradatát látjuk hatvan oldalon keresztü, az már esetleg lehet egy biztató jel.

- ha már a belépéshez sem biztosítottak HTTPS elérést, felejtsük is el. SSL nélkül az adataink clear textben utaznak, mukinyulas szolgáltatókkal nem érdemes pénzügyekbe kezdeni.

- gondoljuk át előre, mire mennyit teszünk, illetve az mivel jár a legjobb és a legrosszabb esetben, tehát pontosan mennyi lehet az esetleges nyereség, illetve mennyit vesztünk.

- válasszunk olyan fogadó irodát, amelyik erős hitelesítést nyújt, ezt egyfajta pozitív biztonsági garanciának is tekinthetjük.

- nézzük meg, van-e adatvédelmi nyilatkozat. Ha egyáltalán nincs, akkor nem is érdemes több szót vesztegetni az oldalra. Ha van, olvassuk át, pontosan mit írnak, mit vállalnak, személyes adatainkat kiadják-e harmadik félnek, stb.

A felhasználói szerződést egyébként mindig el kell olvasni, ha csak az ember nem akarja eladni a lelkét ;-)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TROLL 2010.06.11. 14:13:44

A poszt jó mint mindig, de az istenért, hogy lehet egy jel-nem jel, frekvencia vagy amplitúdó eltérés, stb. szögletes :D ?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.06.12. 14:05:14

Szia TROLL!

Kellett valami ellentét pár, me aztán a labda nem is kerek, hanem gömbölyű, kivéve a fogadási maffia mást rendel meg, szóval ennyiből lehet az egyes szögletes, a nulla meg ... ne firtassuk.

Kedvenc bites sztorim az volt, mikor valami berhelt soroskábeli norton commanderes másolgatásnál két gép között, szedett vedett sodorgatott drótokra gondolj, egy kolléga arra jött, hajtogatott fehér papírból egy hamutálcaszerűséget, alá tette, és rajzolt bele tollal egy csomó egyest meg nullát, amik ugye kihullottak :-)
süti beállítások módosítása