Hello Barát

2010. szeptember 02. 12:15 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Akarol te sok pénzet ottan máma? Mindössze annyit kell tenni, hogy "álljon, mint a legközelebbi hozzátartozó a halál, én ügyvéd folyamatot". Sima ügy. Akinek ilyen barátai vannak, annak már is nincs szüksége ellenségekre.

Hogy, hogy nem, a főcsalók többnyire valamilyen cirkalmas feladóval jelentkeznek, mint akik megirigyelték az extra hosszúságú Waszlavik Petőfi Velorex Ullman Mónika Sámán László és hasonló csengésű neveket. Aki még emlékszik Peter Lee meleghangú levelére Hongkongból, vagy Mr. Patrick K. W Chan jövedelmező üzleti javaslatára, valamint Mr. Peter Wong Tung Shun "Üdvözletek és bókakat" tárgysorú szívmelengető írására, annak most is felcsillanhat a szeme: az idő folyamán mindig egyre hosszabbra hízott a feladói név.

Ezúttal Mr. Arjen Van Dirk Martinus Sebastiaan írt egyenesen nekünk, hogy magyarul-e, annak eldöntését az Olvasóra bízzuk. Mindenesetre ebben a 220 felett száguldú átértékelt svájci frankkal terhelt válságos pénzpiaci világban végre akad valaki, aki önzetlenül anyagi biztonságot nyújtó mentőövet dob felénk. Köszönjük! Szemlátomást a Batáviában közös cellában raboskodó Fülig Jimmy, Csülök, Tuskó Hopkins és Török Szultán ismét ceruzához és papírhoz jutott valamilyen furmányos módon a nem megfelelően őrzött mosodai hátsó raktár jóvoltából, és megpróbáltak görcsös igyekezettel összehozni egy épkézláb levelet. Bár hidegló nincs benne, hitelesebb ajánlatot el sem tudunk képzelni.

Azt a korábbi kísérletekből megtanulták, már régen nem afrikai császár nevében kell nigériai üzenetet írni, mert az a mai világban széles körben lejáratódott, és bizalmatlanságot szül. E félelmetes hősők - akiknek a helyesírásuk is félelmetes - ezúttal egy holland pénzügyminisztériumi dolgozó bőrébe bújva mixelték össze a 419-es szakma fontos elegyeit: állítólagos kimentendő hatalmas vagyon, örökös nélkül elhalt ausztrál milliomos, AOL-os privát emailcím.

Megnyugodhatunk, minden precízen elő van már készítve számunkra: "lehetővé teszi a pénzeszközök átutalását a bankszámláját jogilag egy rántás, vagy a probléma", így semmi nem áll az útjában annak, hogy a vállalkozó kedvű nyájas olvasó jelentkezzen a tetemes summáért. Ha már a bankszámla is jogilag rántás, akkor nincs is ebben semmi kivetni való, elhárult immáron minden földi akadály. Vajon megtanulnak egszer rendesen magyarul is? Talán sosem tudjuk meg. Mindenesetre jó látni, hogy vannak, akik mindig inkább csavarnak egyet a dolgokon, de fel nem adják sohasem :-)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása