10 évesek lettünk

2017. szeptember 19. 09:27 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Réges-régen, egy messzi-messzi Galaxisban elkezdődött az antivirus.blog. Majdnem napra pontosan háromezer-hatszázötven napja indultunk. Tudjuk a helyünket az alakzatban, és remélhetőleg egy kicsi, de hasznos építőkocka tudtunk lenni a biztonságtudatosság növelése felé vivő rögös úton.

2007. szeptember 17-én nyitottunk ki a Beköszöntővel, a többi már történelem :) Hamis riasztások, fertőzött hardverek a boltok polcain, botnetek azóta is vannak, ám a ransomware, a kormányzati kártevők tömkelege, masszív DDoS támadások, vagy a mobil vírusok már menet közben lovagoltak be az életünkbe.

És persze a különféle vírustámadások száma, automatizáltsága, testre szabottsága is nagyságrendekkel emelkedett az eltelt időszak alatt.

Voltak a posztok közt korabeli Hacktivity konferencia beszámolók is szép számmal, ez a történet egyébként befutott az idők során egyfajta érdekes pályát a Fonó hangulatától egészen a mostani, nagyszabású nemzetközi eseményig.

Mindemellett már 18 ezer, biztonság témájú Twitter bejegyzést is kiküldtünk.

A biztonság azóta remélhetőleg sokak számára vált fontosabbá, és ehhez persze a mai korban olyan nyomást gyakorló események is nagyban hozzájárulhatnak, mint a GDPR jövő május bevezetése.

Talán a cégvezetők is belátták azóta, hogy a vállalati IT védelme nem szimpla, a szakmára továbbhárítható részletkérdés, hanem a legfontosabb stratégiai terület, és aki ezt nem veszi komolyan, az komoly leckéket kaphat a rosszindulatú hackerektől.

Célunk a jövőben is változatlan, továbbra is szeretnénk beszámolni a Vírusok Varázslatos Világáról, azaz teret adunk érdekességeknek, kibertámadások, véleményezünk hazai és külföldi vírustámadásokat, illetve úgy igyekszünk szólni számítógépeink biztonságáról, hogy közben konkrét jótanácsokkal, gyakorlati tippekkel is hozzájárulunk a biztonságtudatosság erősítéséhez és az incidensek megelőzéséhez.

Minden kedves olvasónknak ezúton köszönjük az eddigi figyelmet, folytatjuk az eddigi munkát, és töretlenül megyünk tovább előre.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francoskrumpli · youtu.be/hi4spGkiPC4?t=245 2017.09.20. 00:47:08

Újabb 10 év reményében köszönettel az eddigi felvilágosításért is!

Francoskrumpli · youtu.be/hi4spGkiPC4?t=245 2017.09.20. 00:48:09

Újabb 10 év reményében köszönettel az eddigi felvilágosításért is!
süti beállítások módosítása