Chuck Norris halott, nem vicc

2012. január 27. 13:00 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Szinte Guiness Rekordok évkönyvébe kívánkozik, annyi hamis celeb halálhírt kapunk a csalóktól, spammelőktől, kártevő terjesztőktől. Ezúttal a karatekirály, Chuck Norris halálhírét keltették a Facebookon, aki ugyan már 71 esztendős, köríves rúgásai is talán lomhábbak az idő múlásával, de azért hála a Total Gymnek - jó egészségnek örvend, és Newt Gingrich szenátort támogatja az éppen futó amerikai választási kampányban.

Ahogy "megszokhattuk", már korábban is szinte menetrendszerűen jöttek a hamis halálhírek Johnny Depp autóbalesetéről, volt exotikus Fidel Castro történet is, de a koholt halálhírekben mindenképpen rekordernek számító Eminem is ott áll a vártán ebben a kategóriában.

Ezúttal a Facebookon kaphatunk üzenetet arról, hogy Chuck Norris állítólag 71 éves korában elhunyt, és bár az életkor stimmel, a hír hamis. Nagy trükkösen még videó linket is ígérnek a csalók az alábbi szöveg kíséretében: "[video] Chuck Norris dies at age 71! Not a Joke. See the video to find out how he died. News today of Chuck Norris death at age 71 has been met with confusion and humour, but sadly it is true.".

Hamis kodekes példabeszédeken edződött veterán antivirus.blog olvasók már rutinosan ingatják a fejüket erre - na persze. A texasi kopó fiatal korában egyébként a világhírű Bruce Lee kungfu iskolájának egyik legsikeresebb tanítványa volt, ott olyan színész hírességekkel tanult együtt karatézni, mint például James Coburn.

A videós linkre klikkelés után aztán - ahogy már korábban például a hamis iPhone 5 spam esetében - itt is mindenféle kérdőívek, emailcím gyűjtések, nyereményjátékok várják a kattintókat videó helyett. Az persze világos, hogy ha "Nem akarnál egy kis survey-t kitölteni" link szerepelne, akkor arra a fene se kattintana rá.

Chuck bácsinak innen is jó egészséget kívánunk, reméljük valóban tudja a PI utolsó számjegyét, és ha hidat sajnos nem is neveztünk el róla nálunk, azért kissé bizarr tanulságnak annyit leszűrhetünk az esetből, hogy megbízható halálhíreket továbbra sem a kéretlen Facebook üzenetek közt kell keresgélni.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása