Windows frissítésre figyelmeztet az antivírus

2009. március 12. 16:19 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Néhány napja jelent meg a 4.0 NOD32 és ESET Smart Security, amely számos újdonságot tartalmaz, például a helyreállító System Rescue CD lehetőséget is. Mi most ehhez képest egy kisebb horderejű új tulajdonságot mutatunk be, ami ennek ellenére igen hasznos lehet.

Reggel ágy, délben szék, este fogkefe - lassan ilyen kritériumoknak is meg kell felelnie egy minden veszély ellen hatékonyan óvó korszerű biztonsági programnak. Amit viszont minden antivírus vagy kémprogramvédelmi eszköz használata mellett tudni kell, hogy a mai exploitos világban az operációs rendszer megfelelő karbantartása, a friss biztonsági javítások azonnal letöltése és haladéktalan telepítése épp ugyanennyire elengedhetetlen.

Ezen segíthet, ha a tálcaikon sárga színnel figyelmeztet, valamilyen kisebb rendellenesség van rendszerünkben. Ha rákattintunk az ikonra, bővebb magyarázatot is kaphatunk.

Jó ötletnek tűnik ez az aprócska jelzés, bár alapvetően az a szerencsés, ha a Windows frissítések nincs letiltva, illetve azok fogadása automatikusan meg is történik. Sokszor talán pont ennyi kellene csak, hogy egy új sebezhetőséget kihasználó kártevőt elhárítson az ember.

Talán néhány felhasználónak ez adja majd a kellő impulzust a javítófoltok letöltéséhez. Bizakodjunk, azt nem tiltja a törvény ;-)

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása