Izgatott Twitter csiripelés hallatszik

2009. június 04. 17:10 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ezúttal a Twitter került sorra, kártevőre mutató linkeket helyeztek el ismeretlenek az üzenetekben. Ha valaki óvatlan volt, egy hamis antivírusprogram keveredhetett a gépére.

A támadások hátterében néhány feltört fiók, és az azokból küldött üzenetek állnak. Ezekben egy állítólagos videóra mutató linket helyeztek el "best video" címmel, amely egy külső hivatkozásra mutatott. Maga a link korunk nagyszerű vívmányának köszönhetően (de természetesen szigorúan csak az animált GIF mögött :-) rövidített formában tartalmazta a kártékony URL-t.

Az oldalon azonban a várva várt videó helyett egy script fut le, emiatt pedig egy exploit kódos PDF állomány kezd el letöltődni, és elindulni. Legvégül a kitalált riasztásokkal operáló hamis antivírus próbál meg a fertőzött gépre feltelepülni. A Twitter szerint azóta már megszüntették a problémát, és törölték az érintett üzeneteket.

Nyilvánvaló, hogy az ilyen módszer a jövőben egyre népszerűbb lesz. Nekünk mindössze annyit kell az eddigi szabályainkon változtatni, hogyha Vladimir Banderas, Antonio Lenin, Iljics Ramirez, Fan van Dong, esetleg Üzmürü Tükmüty török alsómosó vagy akárki ismeretlenül hülye linkeket küldözget, akkor nem csak akkor nem kattintok rá, ha ez e-mailben jön, hanem akkor sem, ha egy közösségi portálról érkezik ez üzenet formájában. Reméljük, azért a többségnek ez nem lesz túl bonyolult feladat ;-)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cworm (törölt) 2009.06.04. 17:13:57

Reménykedni mindig lehet és kell is, de ezrek fognak bedőlni az ilyen trükköknek is még... De akkor már inkább százezreket kéne írnom.
süti beállítások módosítása