Kell egy barát

2009. június 29. 14:25 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A Windows biztonsági frissítések és egyéb használt alkalmazások javításainak dzsungelében jól jön egy kis automatizált segítség. Az ember feje nem káptalan, képtelenség ennyi mindent naprakészen kezelni. Szerencsére vannak ebben segítő programok, az egyik legkedveltebb a Secunia Personal Software Inspector (PSI), melyből nemrég érkezett meg a legújabb változat, amely már magyarul beszél és sírva vígad.

Röviden összefoglalva a program képes feltérképezni az operációs rendszerünket, valamint az alkalmazásainkat. Ha ezekből frissebb verzió vagy javító folt érhető el, erre figyelmeztet, sőt kattintható link formájában azonnal le is tölthetjük és telepíthetjük.

Németh Balázsnak hála - ezúton is köszönjük neki a munkáját -, ezentúl már magyar nyelven is használhatjuk a programot, amely emellett számos újdonságot is tartalmaz. Mostantól a 64 bites rendszereket is támogatja, bekerült egy úgynevezett PSI Worldmap, amellyel országok, kontinensek és földrajzi régiók frissítésekkel kapcsolatos állapotát kísérhetjük figyelemmel. Javítottak a lokalizált Windowsok működésén is, ezzel korábban voltak kisebb problémák az ázsiai, afrikai és dél-amerikai rendszerek esetén. Akit részletesen is érdekel, a teljes changelog lista ezen a helyen érhető el.

A technikai javításokon és újításokon felül kisebb memóriahasználatot és a kedvezőbb sebességet is ígérnek az új változat használóinak, amely magánfelhasználók részére továbbra is ingyenesen tölthető le és használható. Remélhetőleg sokan fedezik fel és kapnak rá az ízére a vírusirtó mellé. Jó étvágyat hozzá!

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cworm (törölt) 2009.06.29. 15:10:46

a screenshot-ok alapján végezhetett volna jobb munkát is a fordító.:P a csapata szóból hiányzik egy a betű, meg azt sem értem, hogy mi az a "Javítva Fenyegetettség"...
süti beállítások módosítása