Piedone Hongkongból

2009. szeptember 28. 14:34 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Jövedelmező üzleti javaslat, immár másodszor. Az első Tuskó Hopkins akcentusú Peter Lee, a Hang Seng Bank állítólagos dél-koreai igazgatójától jött, aki valamilyen rejtélyes okból hongkongi yahoos címről írt. Most itt a folytatás, ezúttal is erről a levelező szolgáltatásról Mr. Patrick K. W Chan tisztel meg minket becses ajánlatával, hát ne habozzunk!

A nyersfordított levél maga kissé nehezen olvasható elsőre, aminek nem kizárólag a tört magyar nyelv az oka, hanem az ékezetes betűk helyén szereplő cirill karakterek zavarják a megértést.

Gyors cserélgetés után aztán kialakul a szöveg, sok köszönet viszont ekkor sincs benne. A cirill betűk oka a levélben szereplő Windows-1251 kódolás, ami miatt arra is gyanakodhatunk, hogy a hongkongi yahoos postafiókokat csak felhasználták a vélhetően ukrán, szerb, bolgár vagy macedón csalók.

Szemlátomást az elkövetői körre korábban komoly hatást tehetett a Hang Seng Bank, mert mostani "jogszeruen rántás nélkül megteheto" ügyletük is erre a szálra alapozza a történetet. Vegyük észre már a feladónál az "infohangseng339@yahoo.com.hk" sorszámozott horror címet, ez kábé olyannyira hiteles, mintha maga Csányi Sándor elnök írna nekünk az otpbank1526@hotmail.com.ru címről.

Küldjük hát el ezen "derék becsületes" címgyűjtő embereknek az adatainkat: név, ország, telefonszám, faxszám - és a levél elküldése után már lesz nekik hozzá visszaigazolt működő e-mail címük is :-) és aztán már semmi dolgunk sincs, mint hogy várjuk határtalan bizalommal "az átadás nagy halom pénzt".

Manapság a Fülig Jimmyk dolga nagyon egyszerű, mert a "Kavarja ez most vagy nem kavarja?" kérdésre újabban mindig igen a válasz. Ezért a frissen átadott telefonszámaink (a véletlen tárcsázások mellett) ha másra nem, de további zaklatásokra, emeltdíjas visszahívással kombinált csalásokra vagy kéretlen SMS reklámok érkezéséhez is megfelelő alap lesz.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2009.09.28. 17:44:19

Sajnálatos, hogy tudomasul vetuk, nem tartotad be a makszimális diskretio, igy most mar cseszhetyed a nagy halom penz atutalasa.
Marad neked rántás, magadnak.
süti beállítások módosítása