Megérkeztek a vadonatúj, 2012-es modellek

2011. június 16. 13:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Időben egyre korábbra tolódik a (nevében) új generációs hamis antivírus példányok megjelenése. A készítők idén június idusán már szemlátomást elérkezettnek látták az időt arra. hogy egy egész raklap új programot zúdítsanak a boldog és lelki szegény felhasználók nyakába.

A hamis antivírus már egy elég régi műfaj, egy olyan fajta csalás, amit teljesen megszűntetni sajnos lehetetlen. Megszokhattuk, hogy minden évben változó időpontokban színrelépnek az új szériás rogue programok, legfedve a Windows minden verzióját és árnyalatát. A 2012-es eresztés széles választéka már meg is érkezett: Win 7 Antispyware 2012, Vista Antivirus 2012, vagy akár XP Security 2012, ki mire gerjed. De tudják ezt lovon és trapézon is, íme a fajták rendszertanából egy kis táblázatos ízelítő, minden van itt, mi szem-szájnak ingere, és irtani is tereh ;-)

Jól láthatóan a klasszikus hagyományos ágat sem hagyják veszendőbe, ezt is folyamatosan fejlesztik annak ellenére, hogy az újítások is megszokottak: a hamis RIAA felszólításon át a manipulált Firefox üzeneteken át az egyéb válogatott zsiványságokig bezárólag minden új eszközt, módszert, fortélyt bevetnek.

A dolog kivédésére érdemes lehet már eleve egy valódi internetbiztonsági csomag naprakész változatával védekezni, mellette meg nem elhinni, nem kattintani. Ha pedig hadrafogható védelem hiányában mégis sikerül valahogyan beletenyerelni egy ilyenbe, olyankor a megbízható helyekről letölthető how2remove instrukciók húzhatják ki a szekerünket a bajból.

Szólj hozzá!
Címkék: hamis 2012 antivirus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása