Ismétlés a tudás jó édes anyukája

2010. augusztus 27. 15:35 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Szeretnél örökké élni? Esetleg nyerni a lottón? Vagy csak azt megtudni, pontosan ki is nézte meg a Facebook adatlapodat? És ez most nem csak vicc, tudom, eddig tényleg csak csupa csalás, meg kártevő terjesztés volt ezekben, de ez mostani már tutira működik. Ugye elhiszed tesó, napróbáldkimárgyorsan, lécci-lécci-lécci!

A Fan Check, Stalker, és a többi hasonló alkalmazás akár egy jól nevelt főnix madár, hamvaiból újra és újraszületve feltűnik a színen, új névvel, de régi igéreteket újra megígérve. És sajnos a "Hány éves is vagy te királyfi, és még mindig hiszel a mesékben..." módon rendre van közönsége is.

Ezúttal a Sophos hívta fel a figyelmet az újabb ProfilSpy nevű Facebook alkalmazásra, amiben az a mókás, az előző trükkbeli üzenethez csak hozzá kellett fűzni pár mondatot: "Óh Istenem, ez hihetetlen, ez most tényleg működik. Most már tényleg lehet látni, ki nézte meg a profilodat!".

Ennyi erővel a hamis Antivirus 2010 elé is oda lehetne szúrni, hogy "Eddig ez tényleg egy zsaroló, vírusokat egyáltalán nem irtó pánikprogram volt, de most már nem az, kisdobos becsszó, ez az új Antivirus 2010 ez most már aztán tényleg irgum-burgum irtja a vírusokat, jobb mint a Norton, a NOD32 meg a Kaspersky együttvéve, komolyan, óh, jaj, nem, hát ez hihetetlen, nézd George, már tiszta is gépem, és milyen gyorsan, ezt meg kell nézned, OMG a négyzeten vagy a köbön!" 

A gondolkodás nélkül végzett ténykedések, például az így telepített alkalmazások mindig jó táptalajai voltak-vannak-lesznek a csalóknak, kéretlen reklám- és kártevő terjesztőknek. Mindent elhinni jó, mindent elhinni szép. Retorikailag úgy tűnik, ez a hárombetűs szó mostantól minden Facebook csali alkalmazás neve elé be fog majd kerülni. OMG, OMG és még egyszer OMG. Hát lehet ennek ellenállni? Na jó, ez csak amolyan költői kérdés volt.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sydneyboy 2011.04.23. 22:10:02

remelem a virusokhoz jobban konyit e fenti sorok szerzoje, mint a fogalmazashoz...

Rettenetes gyenge poszt, informaciot meg csak nagyon nehezen sikerult belepreselni. Lathatoan lekototte az energiakat a barokkos fogalmazasra torekves, melyet messzirol sikerult elkerulni...
süti beállítások módosítása